2023-10-19
之前喺尖沙咀嘅分店食过一次,个阵觉得好好玩,食物嘅质素又唔差;呢排去旺角行街,经过间铺朋友又话想试下呢间。平时去烧肉铺都好惊会好大阵油烟味,呢间嘅油烟味唔算好大,可能因为每个位都有一部独立嘅抽风机,好快就抽走哂啲油烟味。如果两个人一齐食,会建议大家叫二人套餐;除咗一人包一份汉堡扒,仲包埋前菜、饮品同一份丼饭,两个人食都食到劲饱肚。1.二人套餐(Ver.3)👍芝士蛋蒜和牛汉堡扒每款嘅汉堡扒都系一样,但系可以简唔同嘅配料;汉堡扒上枱个阵成粒波咁,再将适量嘅汉堡扒平铺放喺旧热石到烧,烧个阵会闻到好香嘅牛味;因为旧热石好热,所以件汉堡扒好快就熟,唔洗调味都已经好够味。如果担心唔够饱,汉堡扒系会跟埋白饭一齐上,餐厅好贴心,客人可以自选白饭嘅份量。值得一赞嘅系侍应见到我地烧咗一段时间,会主动帮我地更换热石。👍月见味噌牛丼呢碗饭嘅份量都好多,一上到枱就见到啲配料劲多,表面铺满劲多杂菇、牛肉,仲有一只生鸡蛋。一开头都惊个饭都好dry,但食落每一啖都好够味,好适合配埋汉堡扒一齐食。
👍芝士蛋蒜和牛汉堡扒
👍月见味噌牛丼