2023-10-23
今次嚟到旺角嘅MKT - Mong Kok Teppanyaki,原来佢地系超有名铁板烧- 板神嘅姐妹餐厅,佢系一间以席前煮铁板烧为主打嘅餐厅。唔单止可以亲眼睇到食物嘅烹饪过程,仲可以以平民价钱享受到美味嘅铁板烧!特别推介而家嘅优惠套餐,每人只需$148就可以食到一个Full set 铁板烧,优惠只得到十月底渣!优惠套餐有包括:
🍽️ 精美前菜+时令田园沙律
新鲜嘅配上鲜味沙律,清新爽口,好开胃🍽️ 季节蔬菜:有冬菇、青瓜及粟米芯等,厨师将调味料同蔬菜配合刚好,有保留适当的水份。🍽️ 大虾🍤
厨师火候掌握得好好,大虾鲜嫩爽口,煎到金黄色,口感十足!🍽️ 美国牛肉薄烧【2片】
细细薄薄嘅美国牛肉配上蒜片同葱花,入口即溶,肉质鲜嫩多汁。每片牛肉都保持住原汁原味,口感一流!🍽️ 牛肉炒饭
厨师特意用黄油炒制嘅牛肉炒饭,每粒饭都带有香浓嘅黄油味道。加上细块嘅牛肉,每一口都带嚟丰富嘅口感同鲜味。🍽️ 甜品:焦糖多士
香脆多士包裹住温暖嘅焦糖酱,外层酥脆,内里香甜,好好味!系完美嘅结束。另外我地再加配左COMMA既饮品:
🥤 冻芋圆乌龙鲜奶茶
优惠套餐有包括:
🍽️ 精美前菜+时令田园沙律 新鲜嘅配上鲜味沙律,清新爽口,好开胃
🍽️ 大虾🍤 厨师火候掌握得好好,大虾鲜嫩爽口,煎到金黄色,口感十足!
🍽️ 美国牛肉薄烧【2片】 细细薄薄嘅美国牛肉配上蒜片同葱花,入口即溶,肉质鲜嫩多汁。每片牛肉都保持住原汁原味,口感一流!
🍽️ 牛肉炒饭 厨师特意用黄油炒制嘅牛肉炒饭,每粒饭都带有香浓嘅黄油味道。加上细块嘅牛肉,每一口都带嚟丰富嘅口感同鲜味。
🍽️ 甜品:焦糖多士 香脆多士包裹住温暖嘅焦糖酱,外层酥脆,内里香甜,好好味!系完美嘅结束。
另外我地再加配左COMMA既饮品: 🥤 冻芋圆乌龙鲜奶茶 冻芋圆加上香浓嘅乌龙茶同新鲜鲜奶,滑顺口感,芋圆Q弹可口,仲有茶香同奶香嘅结合~
🥤 冻芒椰小丸子 清新嘅芒果同椰汁,仲有好弹牙嘅小丸子
今次呢间Set真系又抵又够饱肚,如果想过下口瘾食铁板烧,好建议黎MKT试下,听店员讲呢个优惠只系去到10月尾就完,为食龟们记得快啲去食啦!
😍整体评分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟