2022-06-12
大山日本料理系喺兆万中心对面嘅楼上舖,大大块玻璃门面同埋一排红白相间嘅日式灯笼,真系好醒目,好有日本feel。餐厅里面系仿木屋装修,有大量七彩灯笼同日本特色壁画🎎,而且卡位够私密度之余,又可以望到街景,感觉几舒服😌。 ❤ 带子刺身($68)68蚊有大大只四粒,睇落非常之饱满,而且系冰镇嘅,可以保持到新鲜嘅味道。 ❤ 杂锦天妇罗($68)呢个天妇罗卖相好靓🥰,最特别嘅系底部扇型嘅荞麦面天妇罗,食落脆卜卜,好似中菜炸雀巢咁,另外有三只炸虾同茄子,面衣酥脆轻盈,好食😋。 ❤ 豚肉生姜烧($58)除左豚肉同姜之外,仲有大量洋葱、红萝卜丝、秀珍菇、芝麻同葱花,材料好丰富,咸甜酱汁浓稠,非常开胃,真系捞饭一流😚。 ❤ 煎饺子($48)煎饺子底部有连住6只饺子嘅脆皮底,食落又热又脆,而且馅料味道都唔错,菜肉比例均匀。 ❤ 牛肉豆腐锅($58)系味道比较甜嘅寿喜烧汤底锅物,牛肉同豆腐都有好多块,仲有我最钟意嘅芋丝,份量好足👍。 ❤ 海胆军舰($44)、火炙吞拿鱼寿司($16)海胆铺满寿司表面,吞拿鱼就厚薄适中而且几大块,以呢个价钱黎讲,真系算抵食😝。
❤ 带子刺身($68)
❤ 杂锦天妇罗($68)
❤ 豚肉生姜烧($58)
❤ 煎饺子($48)
❤ 牛肉豆腐锅($58)
❤ 海胆军舰($44)、火炙吞拿鱼寿司($16)