2024-09-05 512 浏览
虽然夏天热辣辣,但一时兴起想食铁板🤣,于是喺旺角试咗呢间平民价钱嘅餐厅,有几道菜好值得讲下~🥩威灵顿牛柳切开𠮶阵个酥皮松化到不得了,入面嘅牛柳仲系粉红色🥹,肉质juicy又软淋淋,配埋𠮶啲蘑菇同酱汁,味道层次好丰富,真系好正🤣🐄慢煮黑椒牛舌牛舌个texture煎到超级软,再加上黑椒嘅香辣味,忍唔住食完一块又一块🤩,份量方面,每块都劲大块,两个人先食得晒,呢个价钱绝对有惊喜🤣🦑香辣鱿鱼呢味小食劲开胃🤤,鱿鱼好弹牙,辣味适中,够晒惹味,一嚿接一嚿,完全停唔到口🦀脆炸软壳蟹原只软壳蟹炸到金黄香脆,一咬落去𠮶种脆卜卜嘅感觉,再加埋啲简单嘅调味,有啲后悔冇嗌多只🥹🍮焦糖炖蛋焦糖面好脆,都要啲力打散佢🤣 炖蛋好滑,温度系微暖状态,做饭后甜点一流😚🍸Yakult mocktail 带有少少酸酸甜甜嘅味道,质地似沙冰,饮落好开胃🍹Fruit punch mocktail果香浓郁,但味道又唔会过甜,够晒清新,两杯都系大热天时行街行到身水身汗嘅绝佳选择整体嚟讲,呢间餐厅无论系食物定系饮品都做得好有心思,几道菜各有特色,值得一试!

🥩威灵顿牛柳

🐄慢煮黑椒牛舌

🦑香辣鱿鱼

🦀脆炸软壳蟹

🍮焦糖炖蛋

🍸Yakult mocktail
带有少少酸酸甜甜嘅味道,质地似沙冰,饮落好开胃

🍹Fruit punch mocktail