2024-12-18
旺角的homemade cafe 好适合年轻人聚会聚餐同玩桌游,有大富翁,飞行棋,board game 之类,就算简单食D轻食都可以系度hea 成晚,真系一个不错的聚焦点。今晚自己一个想来食饭,就拣左来homemade cafe chill chill 。唔好小看呢度都系年轻人整野食,食物味道同质素不错的。呢度仲好兴玩手写落单,用块白板写上餐号/食物名,好似返学系块板写野咁,也学就系呢度既特色。我就点左主食小食同饮品:1. D5 烤鸡阔条面 $138 呢个意粉味道👅够浓,鸡肉也算嫩滑。2. SN5 蜜糖🍯鸡翅 $55 4 件蜜糖机场也是正常操作,就系好味😋3. SN4 越式炸蟹饼 $25 蟹🦀饼都好多块够几个人食4. C05 焦糖鲜奶咖啡☕️ $8 呢度既咖啡也是招牌之一,亦有好多不同口味,呢杯味道都香浓。P.s 呢度既员工都系好有礼貌,感受到年轻小朋友勤奋工作的态度,抵赞下👍🏻
唔好小看呢度都系年轻人整野食,食物味道同质素不错的。
我就点左主食小食同饮品:
3. SN4 越式炸蟹饼 $25 蟹🦀饼都好多块够几个人食