2021-08-26
自从疫情之后, 原来已好少出入朗晴坊。 因为怕多人, 又要等。今日咁啱经过, 好似去得过就试下朋友介绍既lee间餐厅。朋友话环境真系好舒服, 好坐。 最紧要野食唔差。上到黎真系唔错。 可能都系楼上舖,唔系太满人。坐底后服务员有礼貌放底menu就行开。 唔会好赶住要落单。我地都系简左set lunch: 澳洲有骨肉眼扒和柠檬海盐烤春鸡配西班牙肠。 set lunch再跟沙律和餐茶。 真系唔好睇少佢地既set lunch, 真系几大份。沙律比起出面既已算大碟。 沙律菜好新鲜, 唔会见到黑边。肉眼扒开头以为会系普通野, 因落单时冇问过几成熟, 但黎到, 系最刚刚好既5成熟。 仲以为5成熟好生, 完全唔会。 我估佢系煎焗过, 所以中间半熟得黎好稔,而外表系好干身。 真系意外地好食。 而薯菜都唔系求其既蔬菜底薯条。 佢系用小南瓜, 青瓜, 薯仔,茄子, 蕃茄仔。 真系好丰富。烤春鸡半只都算适中。 好入味,又稔身。 真系好有水准。果然朋友冇介绍错, 真系食得好舒服既一餐晏。
今日咁啱经过, 好似去得过就试下朋友介绍既lee间餐厅。
朋友话环境真系好舒服, 好坐。 最紧要野食唔差。
上到黎真系唔错。 可能都系楼上舖,唔系太满人。
坐底后服务员有礼貌放底menu就行开。 唔会好赶住要落单。
真系唔好睇少佢地既set lunch, 真系几大份。
沙律比起出面既已算大碟。
沙律菜好新鲜, 唔会见到黑边。
烤春鸡半只都算适中。 好入味,又稔身。 真系好有水准。
果然朋友冇介绍错, 真系食得好舒服既一餐晏。