2024-08-16 1134 浏览
早排见到某酒店推出海南鸡饭蛋糕,挑起左想食海南鸡饭条瘾。上网揾揾下见到有条片介绍呢间舖,讲到老板当佢科研咁做,于是就黎左试下。睇左阵餐牌决定拣鸡脾餐,无他既贪佢够滑,另一餐拣左肉饼试下。两个餐都无拣普通饭,转左香饭同拌面。个餐都几多野食,除左主菜同饭,有汤,小食同野饮。个餐连盘上,但d 野又唔算逼,自己调下位都方便。先讲鸡,d 肉够滑有鸡味又林,无血水无腥味,三款酱汁分别系酱油,辣酱同姜蓉。我觉得辣酱最好食,比泰式辣酱辣小小但无咁甜。个肉饼真心好食,有d 觉得系比海南鸡担误既肉饼店。加左瑶柱口感丰富左好多又弹牙,本身调味已经好够,唔使额外加豉油,强烈推荐。香饭无出边d 油饭咁多油但保持到个香味,食唔到硬饭,应该系即日煮无隔夜。拌面够味有葱香不过小心食个时d 汁滴到自己,可以一试。小食同汤正常,个汤饮得出无加味精。整体而言呢个份量,质素同款式对得住价钱,有时想食海南鸡饭又唔想外卖呢间真系一个好选择。

2024-08-15
  • 温泉鸡髀套餐