餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2022-06-14 425 浏览
[旺角必食酸菜鱼🤤捌壹壹 ]-因为怕腥同埋懒虫🐛唔钟意吐骨🫣所以我唔好食鱼直到比我遇到酸菜鱼🐟打开咗我嘅新世界🌎简直系懒人美食😋-今日就黎旺角试吓呢间好多人推荐嘅酸菜鱼❤️‍🔥捌壹壹❤️‍🔥果然冇令我失望😍无论系酸菜鱼定川味小菜😋全部都非常满意😝黎旺角真系要试下!-😋必食冷锅酸菜鱼(细) $220+1💁🏻‍♀️冷知识🧊原来「冷锅鱼」最大嘅特色就系唔洗点火马上可以享用😝避免再次加热影响肉质咁样就可以保持鱼肉极之嫩滑😙🧊酸菜鱼份量多,鱼片厚身肉滑😍又冇骨❤️‍🔥啖啖肉真系好正除咗鱼好食之外😳连酸菜都好好食😍囗感脆嫩酸爽个汤酸酸地好鲜甜几开胃🤤我哋嗌咗BB辣😝食落都几过瘾入面仲有寛木薯粉😗透明好似水晶咁😌吸汤 又有咬口😛赞👍🏻仲有其他配菜好似索满汤汁嘅金菇同埋爽口嘅莴笋片😍成个锅都好好味😋无得弹🥹推荐‼️好味指数:🌕🌕🌕🌕🌕-😋炸小馒头 $53+1馒头有6件💁🏻‍♀️每件到炸到金黄色食落超级脆😍入面好软熟仲俾咗好多炼奶😎必嗌!如果唔系生飞滋我会嗌多一碟!好味指数:🌕🌕🌕🌕🌕-😋黑糖糍粑(细)$39+1又系一款必试嘅小食外皮炸到脆卜卜🤤面头洒咗啲黄豆粉入面食落烟靭软糯可以点黑糖食😙不过个人钟意点炼奶多啲😝
[旺角必食酸菜鱼🤤捌壹壹 ]

今日就黎旺角试吓呢间好多人推荐嘅酸菜鱼
❤️‍🔥捌壹壹❤️‍🔥
果然冇令我失望😍
无论系酸菜鱼定川味小菜😋
全部都非常满意😝黎旺角真系要试下!

必食冷锅酸菜鱼

😋必食冷锅酸菜鱼(细) $220+1
💁🏻‍♀️冷知识
咁样就可以保持鱼肉极之嫩滑😙🧊

酸菜鱼份量多,鱼片厚身肉滑😍又冇骨❤️‍🔥啖啖肉真系好正
除咗鱼好食之外😳连酸菜都好好食😍囗感脆嫩酸爽

炸小馒头

😋炸小馒头 $53+1
馒头有6件💁🏻‍♀️每件到炸到金黄色
食落超级脆😍入面好软熟
仲俾咗好多炼奶😎必嗌!
如果唔系生飞滋我会嗌多一碟!

好味指数:🌕🌕🌕🌕🌕

😋黑糖糍粑(细)$39+1