2024-07-02 99 浏览
今日比较赶时间,想快快脆食个晚饭,但食快饭又唔等于要颓食,唔想就咁食个鱼蛋面, 于是拣左越南菜, 谂住食个捞檬,涷食唔惊食得慢啦。晚饭时间,餐厅坐满9成,好彩咁啱有位。因为太肚饿嘅原故,拣个2人餐,再点小食先。椰汁三色冰,越式青柠冰法式牛油鸡翼炸粉唔会太厚,食落好香脆,少少牛油味。香茅沙嗲猪颈肉串烧牛肉猪肉串烧就见得多,猪颈肉串烧就少见啲。猪颈肉切成粒状,肉质脂肪均匀,咬落质感几好。沙嗲酱花生味唔大,反而带有少少辣味,偏油,沾上猪颈肉,算唔错。安南鲜虾纸米卷米纸皮薄透明,看起来精致,是清爽健康素食。生牛肉汤粉薄薄粉嫰牛肉片,鲜绿蔬菜,细长幼滑河粉,与汤汁非常夹,推荐香茅猪排捞檬猪排腌得很入味,煎得香脆,还保持肉汁,唔会太干。捞檬淋上酸甜汁,配上萝卜丝和青瓜丝,有口感之余,更是清爽,啱哂夏天开胃用。虽然餐厅客人好多,侍应做到无停手,但都可以保持礼貌友善嘅态度,值得一赞。餐厅上菜速度够快,落单后唔使10分钟就上菜,啱哂我啲心急嘅人,真系快靓正。

晚饭时间,餐厅坐满9成,好彩咁啱有位。

因为太肚饿嘅原故,拣个2人餐,再点小食先。

椰汁三色冰,越式青柠冰

法式牛油鸡翼

炸粉唔会太厚,食落好香脆,少少牛油味。

香茅沙嗲猪颈肉串烧

安南鲜虾纸米卷

米纸皮薄透明,看起来精致,是清爽健康素食。

生牛肉汤粉

薄薄粉嫰牛肉片,鲜绿蔬菜,细长幼滑河粉,与汤汁非常夹,推荐

香茅猪排捞檬