2022-09-24 327 浏览
约朋友食饭想食日本野,又唔想食放题,于是揾到呢间都算系新新地既居酒屋,装修都几有日本feel,加上晚市店内灯光暗暗地,都好有居酒屋感觉🤣铺头座位唔算多,不过坐落都算宽躺几舒服,本身book左枱仲有小食送👍🏻🐟鳕鱼干 Free(网上订枱送)订枱会送小食/刺身2款/清酒200ml, 今次拣左鳕鱼干,本身会以为似鸡泡鱼干果类厚身鱼干果啲,原来系薄身脆口既,好似食紧薯片饼干咁,口感几得意,做小食几好👍🏻🍶清酒煮蚬 $78超推介❗️蚬本身系算大只果款,而且入口鲜甜,真系食到蚬既甜味,好新鲜👍🏻👍🏻煮得冇过熟,冇出现壳还壳,肉还肉既情况😂2个人食每人都起码有7-8食食,份量都正常,$78黎讲几抵食🍱特选刺身盛定食 $168叫set dinner真心抵😮刺身盛有三文鱼,油甘鱼,赤身,带子,玉子,虾同鲷鱼🐟刺身件件都厚切,都算新鲜,正常质素,而且摆盘都几靓😂定食连埋沙律同饭,呢个价钱系超值😂唯一美中不足既系碗饭🍚如果刺身盛可埋配寿司醋饭就好🥺个人喜好真系好钟意食醋饭😂虽然碗白饭有饭素都好味既,但总系觉得差少少🙈🐷寿喜烧定食 $98本身寿喜烧系跟牛肉🐮不过我就戒紧牛,所以就请店员转做豚肉🐷好彩店员都好欢迎

🐟鳕鱼干 Free(网上订枱送)
清酒煮蚬

🍶清酒煮蚬 $78

🍱特选刺身盛定食 $168

🐷寿喜烧定食 $98
本身寿喜烧系跟牛肉🐮不过我就戒紧牛,所以就请店员转做豚肉🐷好彩店员都好欢迎🙈 豚肉片份量唔算多,应该4-5片左右,不过锅底既配料都足料,有白菜洋葱金菇薯粉🍲

盐烧鸡软骨 $48/2串
串烧盐味适中,烧得唔会过油,几好食,如果下次多啲朋友黎可以叫多啲串烧食🍢

总体黎讲值得一试再试,地点方便,价钱合理,食物质素都几好,店员又有礼貌😂临走净系多谢光临同bye bye 都讲左好多次😂

2022-09-23
清酒煮蚬