2024-06-08
最近喺旺角发现呢间性价比极高嘅西餐,威灵顿牛柳都只系$98,仲要包埋餐汤同埋嘢饮,超级抵食!环境都几舒适,有流行广东歌听,都几chill,职员嘅服务态度都好好,整体比我感觉好舒服。我哋嗌咗个纽西兰谷饲肉眼($148)同埋炭烧美国牛仔骨($128)。餐汤系忌廉汤,入口几顺滑,几好饮,加多$20就可以转酥皮汤。肉眼扒平得嚟仲要好高质,我哋嗌咗五成熟,铁板送上嚟嘅时候,已经听到滋滋声,热到啲肉汁都系咁弹出嚟,未食已经觉得好吸引!份量比我哋想像中大,一客有两大块肉眼,牛仔骨都有两大块,百几蚊就食到咁大份量嘅铁板餐真系超级抵食!肉眼扒熟度啱啱好,切开仲见到粉嫩嘅牛肉,咬落非常软熟,爆晒汁,牛味香浓,口感同味道都系满分!牛仔骨都一样唔输蚀,牛味同样突出,口感软熟,配埋黑椒汁再将香味升华!另外我哋仲嗌咗个香脆鸡锤,都系新鲜即炸,热辣辣,外皮炸到金黄色,鸡肉都好嫩滑,爆晒汁,外脆内软,值得一试!要饮我哋就嗌咗冻/热朱古力,朱古力味都系非常浓!呢个价位食到咁高质素嘅西餐,真系好抵食!