2024-05-18 231 浏览
呢晚嚟咗旺角嘅居酒屋食晚饭 见到有个几抵食嘅二人餐 只需$298就食到5款食物😊慢煮黑椒牛肉沙律呢个沙律系用咗胡麻酱同埋新鲜蔬菜整成🥗 系一碟好Fresh嘅前菜 面头仲有四大片黑椒牛肉🐮 令到呢个沙律唔会太单调芥末牛舌作为凉拌嘅前菜呢一个牛舌真系好特别👍🏻 因为用上Wasabi做调味 食落口有少少辛辣 牛舌粒整得好腍身 一啲都唔韧👅 炸鸡软骨呢一碟炸鸡软骨上碟时热辣辣 炸粉唔算好厚 但系就炸得好脆卜卜😮 配埋侧边嘅蛋黄酱真系绝配 日式煮饺子呢一碟饺子外皮唔会好厚 入面就有椰菜猪肉馅料🥟 配埋底下嘅日式酱汁 真系好有和风滋味三文鱼海胆炒饭呢个橙黄色嘅炒饭入面真系有好多海胆同埋三文鱼😗 海胆炒饭炒得几干身 而且粒粒分明 仲有啲蟹籽喺面可以增加口感饮品我地另外嗌咗两杯特饮 巨峰葡萄柠檬绿茶同埋柑橘柠檬绿茶🍵 两杯都唔会好甜 清清地几好味 我自己就比较钟意柑橘柠檬多啲🍊呢一餐都食得几饱 呢个价钱喺旺角食到咁多野都算几高性价比啊🥰
晚市二人套餐

慢煮黑椒牛肉沙律