2024-04-16
妈咪钟意食潮州打冷,呢间餐厅之前同朋友食过一次好正,于是带妈咪嚟食吓😬餐厅邻近旺角地铁站,交通好方便,餐厅地方宽敞,坐得几舒服,餐厅除咗一般套餐之外仲推出咗好多孖宝菜式,两样菜式加埋一齐叫抵好多,餐厅六周年优惠,逢星期一至五旺角店加$8仲有卤水拼盘或者韭菜猪红,超抵👍🏻我们点了蚝仔粥、孖宝A餐:客家黄酒鸡煲、潮式冻马友、当然仲有$8嘅卤水拼盘😆首先来了潮式冻马友,鱼够晒鲜甜滑溜,而且唔会太咸,妈咪赞不绝口👍🏻之后来了卤水拼盘,估唔到$8竟然份量咁大超抵食,里面有卤水猪腩肉、红肠、墨鱼、猪大肠、鹅肠、猪耳、芽菜,这个卤水汁都不错几入味,猪腩肉好香吸收晒卤水嘅香味、墨鱼爽口之余仲有啲鲜味、猪大肠同鹅肠都好正,完全冇内脏嘅膻味,而且爽口弹牙👍🏻猪耳同芽菜都好正😊吸收晒卤水嘅香味👍🏻之后到蚝仔粥,蚝仔鲜甜肥美,蚝既鲜甜味融入晒喺粥入面好正😊最后到客家黄酒鸡煲,鸡煲一上已经闻到酒香扑鼻,鸡件大大件之余鲜甜嫩滑,吸收晒黄酒嘅香味,入面仲有劲多配料,有龙眼肉、杞子、红枣、云耳,滋补养生,配埋鸡汤一齐食好正👍🏻这间餐厅除了食物质素好好,环境舒适,而且价钱合理,可推介俾钟意食潮州菜嘅朋友☺️