2022-07-29
一间小店食嘅台湾菜,店舖位置不在大街,但性价比超高嘅台湾菜今次小编就叫咗煎蛋卤肉饭,综合你卤味拌面,黄金鸡扒,小香肠,卤水猪耳+麻辣,猪肉肉燥卷饼,冻胚芽奶茶及冻冬瓜柠檬茶煎蛋卤肉饭份量都几大,台湾嘅卤肉饭,再配上煎鸡蛋,别有一番风味,五花肉充满卤水汁,好够味,捞饭食一流👍🏻综合你卤味拌面,里面有卤水猪大肠,猪耳,甜不辣,鸡翼尖同墨鱼丸再配上玉子面,卤水好入味,猪大肠唔会太油腻,猪耳满骨胶原小店里面嘅小食都超高质,黄金鸡扒类似系椒盐鸡扒,肉质好Juice,猪肉肉燥卷饼,手抓饼包住啲猪肉碎再加啲生菜+青瓜丝,好有台湾嘅风味😃,烧香肠再加蒜片,令我谂翻起之前去台湾食嘅台湾肠,so yummy😝最后,依家天气咁热,我哋梗系要去饮下冻胚芽奶茶及冻冬瓜柠檬茶,两杯嘢饮都唔会太甜,而且解渴一流💪🏻