2024-01-05
同朋友系始创中心商场行完街, 系附近西洋菜南街望下有咩好食, 见到呢间餐厅系门口则边摆放了一只新加坡小型石狮子, 都几得意, 便入内试下, 环境光猛整洁, 好多卡位, 座位舒适, 仲有歌听!女侍应介绍佢地新出既醉鸡锅俾我地, 隔离枱都叫了仲食紧, 见到啲鸡块都几靓, 试下佢先, 有分成只同半只, 我地叫左半只$98, 好抵食. 黎到有个火锅提供拾鸡块, 啲鸡食落新鲜和好滑, 佢有送埋生菜, 生菜吸收了醉鸡汤味, 食落有小小酒味, 很香又爽口, 同埋鸡块都好多, 呢款食物性价比超高!酸菜鱼(微辣) $138酸菜鱼一样份量十足好大碗, 配以酸菜, 莲藕片, 芽菜, 豆腐皮几特别, 汤底酸辣刚好很平均, 鱼片食落顺滑, 不会太薄, 夹落去不会散同有弹性, 仲有好多鱼片, 好味, 送饭一流!蜂蜜柠檬水和话梅柠檬茶(热), 我想赞一赞佢呢两款饮品, 平时系其他餐厅饮开都系好平常无特别, 呢到两杯感觉佢系俾足料去冲, 好饮, 话梅柠檬茶推介!食到差不多, 女侍应仲话有免费自助生果盘提供, 有蕃茄仔, 火龙果, 哈密瓜, 枝豆, 沙律菜, 出面餐厅真系好小会提供埋, 呢度食得健康, 有饭后生果! 整
酸菜鱼(微辣) $138
整体食物美味抵食, 服务好, 会再光顾~