2024-11-05 1061 浏览
早排我去咗旺角弥敦道726号食咗间泰菜餐厅,成间餐厅都好有泰国风情,灯光柔和,环境非常绿化同舒服,最重要系价钱都非常合理,性价比超高。😳**海南鸡半只**只鸡油光闪闪,卖相已经赢晒!鸡皮一啲都唔油腻,鸡肉嫩滑juicy,入口即溶,完全唔会干!鸡味好浓郁,简直系人间美味!仲有埋特制嘅酱汁,甜甜辣辣,带少少姜味,同鸡肉简直系绝配!🐣**马拉盏炒通菜**马拉盏嘅香味好浓郁,炒得干身唔会油腻,通菜爽脆,而且唔会太老!个酱汁甜甜咸咸,仲带少少虾膏嘅鲜味,真系好好味!我平时唔太钟意食通菜,但系呢个马拉盏炒通菜真系令我改观!😚**干炒泰式蛋包金边粉**呢个蛋包金边粉真系好正呀!金边粉炒得啱啱好,唔会太淋,口感弹牙!蛋皮煎得金黄色,好香蛋味!而且蛋皮包住金边粉,份量十足!😍**泰国椰青**椰青好新鲜,椰青水清甜解渴,椰肉爽脆!饮落去冰冰凉凉,好舒服!系炎热嘅夏天,饮返杯泰国椰青真系一流!🥥

**海南鸡半只**

**马拉盏炒通菜**