2022-03-11
第一次食酸菜鱼 多鱼肉又有宽粉(扁薯粉)同自家制酸菜 原来几啱我口味👀 唔食辣嘅示范食川菜😂✌🏻🐟必食冷锅酸菜鱼【走辣走青】💰HKD208(Rating:8/10)几清爽 喜欢饮鱼汤嘅我喜欢!有酸菜芽菜 鱼肉都多兼且唔腥 冷锅唔系个锅系冷 而系唔驶再持续加热就食得🤣鱼菜面都齐 冇我怕嘅味精感觉或者油腻感 觉得斋食呢个加小菜都够 唔使加料打边炉🐔皇牌口水鸡【例走辣】💰HKD88(Rating:7/10)肉质几嫩滑 不过少肉多骨 皮较厚 唔食鸡皮嘅我就觉得份量唔系好足 咸度都正常 纯粹性价比较低🤎黑糖糍粑【细】💰HKD35(Rating:8/10)黄豆粉控+烟韧控表示:呢个系我target😍!烟烟韧韧 新鲜炸起年糕mochi 薄脆唔油腻 搭起有5条 入口微热🌬️加上黄豆粉同蘸上黑糖浆 完全系我杯茶😚不过我好似第一次食 以前食嘅都系类似构造嘅擂沙汤丸/黄豆粉蕨饼丸子🤣再有机会见到都会叫比较少食呢啲唔太识品评 不过间铺真系长期多人等位 订咗位都等咗15分钟😂当日望住对面麦花臣啲人喺度排几个钟队做检测阴公😅初体验嚟讲抵食唔错!捌壹壹 📍旺角奶路臣街33号地下F号舖
🐟必食冷锅酸菜鱼【走辣走青】
💰HKD208(Rating:8/10)
🐔皇牌口水鸡【例走辣】
💰HKD88(Rating:7/10)
🤎黑糖糍粑【细】💰HKD35(Rating:8/10)
捌壹壹
📍旺角奶路臣街33号地下F号舖