2020-01-07
心血来潮想食酸辣米线,今次又试一间未食过既,每次发掘新野都好紧张又期待🤤呢到坐位唔算迫,仲有啲二人泊墙位,有番少少私人空间。同埋都干净,地下唔油,所以环境都OK。呢到既米线有分麻辣同酸辣,仲有热拌,配菜同小食都有好多款,而且定价唔高。招牌酸麻辣米线配腩肉韮菜饺第一次食,叫左佢个招牌酸麻辣米线,再加两款平时食开既配菜,咁先可以有比较😬先讲份量,睇人地影出黎以为细细碗,但原来个碗大过块面,好彩叫左小米线。呢到真系童叟无欺,米线多,韮菜饺有三粒大大粒,同埋5~6块腩肉,连跟面上既芽菜都比起其他米线店既多成倍,对钟意芽菜既我黎讲系劲开心😚呢到汤底唔会好油,酸度足够,辣度我叫左中小辣,但略嫌唔够辣,整体汤底都够惹味!我特别钟意米线,口感偏爽口同滑,又弹牙👍🏾韮菜饺好大粒,馅料好足,食得出系新鲜既,韮菜仲好翠绿🤗腩肉系偏瘦,但肉系腍身既,有啲似日本拉面成日食到既叉烧既口感一样,如果肥啲相信会更香👅
招牌酸麻辣米线配腩肉韮菜饺
韮菜饺好大粒,馅料好足,食得出系新鲜既,韮菜仲好翠绿🤗 腩肉系偏瘦,但肉系腍身既,有啲似日本拉面成日食到既叉烧既口感一样,如果肥啲相信会更香👅