2023-04-28
行过旺角见到哩间韩国嘢唔错,咁试试。餐厅装修得几韩风,打卡唔错。韩国米酒白香桃味,米酒饮得多,白桃味就第一次饮。米酒饮落好清爽,唔会太重酒味,少少桃味点缀,唔错。前菜烧韩国生蚝2只,生蚝一只有巴掌大,铺满咗厚厚蒜蓉,生蚝唔会烧得太干,食落好juice鲜甜。韩川菜包五花腩+韩式秘制魔鬼辣酱(小辣),哩份五花腩可以拣小辣同魔鬼辣,魔鬼辣听到都惊惊地,第一次试当然先试小辣啦。五花腩系成件上咗来,比咗胶剪比我地煎开,搭配咗生菜,芥辣酱,大酱,洋葱同蒜片。五花腩烧得啱啱好,酱汁超级惹味,唔洗任何酱已经好够味。小辣真系唔辣,下次一定要试试魔鬼辣先得。三味山炸鸡(炸酱,芥末酱同糖粉),哩份真系劲大,有单骨鸡翅10件同鸡比4件,炸酱少少甜味,搭配埋芥末酱一齐,同炸鸡好夹。温泉蛋虎虾芝士汤乌冬,估唔到虎虾劲大一只,食落好鲜甜弹牙。汤底芝士味道好重,可以捞埋滑蛋一齐食。乌冬嗦晒汤汁味道,好好味。估唔到哩间韩国嘢质素劲唔错,食完仲可以慢慢同FD饮杯米酒先!