2023-11-05
鲜虾净云吞$41 唔算好大粒但有好多粒! 唔记得8定10粒,食左咁多次都未试过有腥(我另一爱店中环三多偶尔系会有虾腥味)肥肉唔多,虾好爽,汤头都OK食完唔口干柱侯牛腩捞面 $52面爽口弹牙,好多牛!!! 牛腩都几软淋,酱汁咸左少少~蚬介鲮鱼球$24 / 2粒超大粒,真系一个波黎,外面仲有包左d 脆脆,咬落去更脆身,但又唔会过厚。鲮鱼肉超弹,但唔硬身,软软的,好似加左弹力既鱼腐,味道都唔错,加左香茅同陈皮味,恰到好处,唔腥又唔会cover 左鱼肉味,不过个酱汁就有d 腥。叉烧肠粉$32 / 虾$38估唔到肠粉先系呢度既皇者,个肠粉皮薄到好多贵酒楼/会所都做唔到,薄得黎又爆馅虾肠同云吞一样好爽弹,但叉烧比较澎湃炸两$35同肠粉比有点贵,但似乎系另一招牌,所以就试下不过我唔会二刷,中间油炸鬼真系太油,本身炸得唔好,炸得太硬脆我喜欢外面脆但中间软糯,佢又未硬到台式油条果种而肠粉皮薄系佢特色,可惜套用系炸两度我就觉得有d失色,存在感唔太高,一系佢卷多两圈
鲜虾净云吞$41
柱侯牛腩捞面 $52
面爽口弹牙,好多牛!!! 牛腩都几软淋,酱汁咸左少少~
蚬介鲮鱼球$24 / 2粒
叉烧肠粉$32 / 虾$38
虾肠同云吞一样好爽弹,但叉烧比较澎湃
炸两$35
同肠粉比有点贵,但似乎系另一招牌,所以就试下
我喜欢外面脆但中间软糯,佢又未硬到台式油条果种