2017-05-13 94 浏览
上次黎过「心㶽」呢度饮茶觉得啲野食几特别,睇到佢地原来夜晚系任食火锅仲要唔算贵成人每位$158加一,细路$98,任饮任食两粒钟,咁就紧系继续试埋佢啦~上到去发现都几FULL, 好彩有BOOK位, 一坐低经理就叫我地拣锅底同快D出去拎野饮~ (呢个柜D野饮相信大家都好少见过~~呢度竟然有得饮~)锅底都有几个选择嘅, 本来想叫川式酸菜锅, 不过原来今日无左, 变左冬阴公...所以都系叫翻正宗麻辣锅啦!个锅底黎到时候我地都不禁惊讶, 「个色都好深红」㖞...因为队长B系嗜辣之人, 所以心里暗爽, 今次应该够辣劲儿啦~~试试汤底先, 原来无想像中咁辣, 不过当然都有辣感嘅, 而且无咩麻劲, 整体有D似宁记麻辣锅阵味, 不过无咁香同麻跟住就紧系火速填菜单嘅时候啦! 唔好以为呢个价钱就无咩好野食㖞~原来都有生猛海虾﹑是日海鲜(今日系蚬~)﹑花雕醉鸡件﹑白鳝片﹑九肚鱼﹑鹅肠呢D贵价野同埋一D队长B好少喺出面边炉场会见到嘅料, 例如: 生㓥田鸡(整只)﹑腐皮虾卷﹑特式淮山面﹑韩国拉面~讲下D野食先~虽然呢度会有走单情况, 但系走左就再叫系队长B既原则~海虾好新鲜, 而且好大只, 只只有虾羔, 好满足的

(呢个柜D野饮相信大家都好少见过~~呢度竟然有得饮~)

正宗麻辣锅

醉鸡件+牛骨髓
鹅肠

讲下D野食先~虽然呢度会有走单情况, 但系走左就再叫系队长B既原则~海虾好新鲜, 而且好大只, 只只有虾羔, 好满足的说~~不过可能食8点呢场啦, 去到9点松打算加虾时已经无晒, 早D去可能会好D既
生猛海虾+是日海鲜
午餐肉劲厚切,平时系出面好少食得咁过瘾, 有D地方甚至系比火腿猪肉, 不过呢度好好, 系足料嘅~
厚切午餐肉~~

鹅肠都清得好干净, 无咩多余油膏, 不过唔系队长B中意食果种~但凑合埋佢所谓嘅「淮山面」(但唔明点解同韩国拉面一样....)同埋麻辣汤整出黎嘅「自鼠鹅肠面」就是很不错的说~
自制鹅肠面

白鳝同牛骨髓都好新鲜, 可恨是肚子容量不够, 想再叫已经食唔落~另外好想食嘅九肚鱼可能都系卖晒, 始终都系无黎....
鲜虾腐皮卷 (有D似南记果D)
自家制云吞

整体来说呢度未尝唔系一个旺角新边炉选择, 除左有特别野食仲有好多饮品拣, 不过如果要好好食呢度就一般啦
2017-05-11
醉鸡件+牛骨髓
生猛海虾+是日海鲜
厚切午餐肉~~
自制鹅肠面
鲜虾腐皮卷 (有D似南记果D)
自家制云吞