2023-04-11 22 浏览
经开旺角,见呢间饺子几多款式,仲有不同小食,环境又几企理,唔洗等位,一于试试😋饺子有6-7款口味,可以选煎、蒸或汤,另外仲有日式煎饺子,汤饺有3款汤底拣,好多样化。饺子可以加$4双并,试多啲款。今日试左关东煮、招牌饺、醉鸡饺同埋黑白松露汤饺。关东煮有惊喜,材料丰富,有冬菇、萝卜、墨鱼丸、竹轮卷、鱼蛋角、流心蛋,全部全好好味。饺子size 比较小,可以考虑加乌冬或米线。醉鸡饺酒味都特出,唔错。招牌饺系猪肉馅入边有啲菜,都好食嘅,不过就普通啲。选左一碗芫茜汤底,色泽翠绿,有好多芫荽碎,但入口味道比预期淡,类似中式芫荽鱼片汤𠮶阵味,属于清淡汤底。我最钟意系黑白松露饺,劲香劲好食,其他店舖拣松露通常都要加洗,呢间唔洗劲抵食。呢碗拣咗豆乳虾汤,鲜味唔过咸,虽有一层虾油浮面,但实际饮落都唔油腻。整体而且都唔错,会再黎试其他款式。

关东煮

莞茜汤饺

豆奶虾汤

整体而且都唔错,会再黎试其他款式。
2023-04-10
关东煮