2023-05-23 59 浏览
今日同朋友行完街,决定喺旺角揾吓新餐厅试,我哋就喺OpenRice揾到依间餐厅🥰餐厅楼底好高,空间感十足,枱与枱之间亦都唔会逼夹,玻璃柜内嘅Bearbrick 好壮观🤩,整体印象几好。我哋叫咗以下几样嘢食😃水牛城鸡翼$68上枱热辣辣,鸡翼系单骨,但系肉非常多又juicy,唔系瘦猛猛𠮶啲鸡翼,而且都有好多只,抵食。蒜片辣椒炒虾球$108啲虾爽弹又大只,同蒜片一齐炒好香口,钟意重口味嘅人啱晒,拌埋旁边嘅沙律菜🥗一齐食冇咁腻。牛油果蟹肉沙律塔$138我系超级钟意食牛油果,牛油果🥑加蟹肉够清新,做开胃头盘最啱不过。不过略嫌牛油果未系太熟,再摆熟啲软林林就更好食啦。香煎北海道带子蒜片辣椒意大利面 $158因为我哋谂住试多几样,所以就唔拣一个咁多汁嘅意粉,拣个light啲嘅。总共有三大只带子,煎得啱啱好,里面仲好嫩,唔会老,虽然辣椒炒,但系都唔会好辣,推荐呢个意粉。自家手工意大利Pizza $138依度pizza 🍕系薄批,查满晒蕃茄酱,风干蕃茄仲有芝士🤩足料!最基本嘅配搭,已经好好食,同朋友一致认为下次都会为咗个Pizza而返转头😋😋慢煮安格斯和牛面颊肉$428全晚最惊喜嘅一道菜,平时煎牛扒就食

我哋叫咗以下几样嘢食😃

水牛城鸡翼$68

蒜片辣椒炒虾球$108

牛油果蟹肉沙律塔$138

香煎北海道带子蒜片辣椒意大利面 $158

自家手工意大利Pizza $138

慢煮安格斯和牛面颊肉$428

全晚最惊喜嘅一道菜,平时煎牛扒就食得多,慢煮牛我都系第一次食,面颊肉嫩滑到不得了,入口即溶,又有和牛既香味😭因为慢煮,所以唔会柴皮,仍然好Juicy。配上特调嘅酱汁同香葱,实在太正了👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

整体嚟讲,环境舒服,啱晒一大班朋友倾吓计食饭,食物选择多,价钱大众化。侍应服务员非常好,一餐饭帮我地换咗碟两次,一定会再光顾👍🏻