📍初芋 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗧𝗮𝗿𝗼 (旺角) 成日喺旺角行街都会见到呢间开咗唔系好耐嘅糖水舖,今次终于入去一试(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)~ 初芋主打台式芋圆,同时亦混合了港式糖水,配搭好新颖!店舖嘅装修以粉紫色作主调💜,佢哋有部份嘅甜品仲会加上干冰作喷烟效果,超梦幻,🥰少女心满满!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:💜重量级冰极芋圆锅 ($128) 上枱时有著喷烟效果,仙气满满,啱晒打卡!😍呢个芋圆锅真系极之重量级,除咗有佢哋最主打嘅三色经典芋圆外,仲有十款配料,包括白桃果冻、荔枝果冻、椰子布丁、芋泥、红豆、仙草、椰果、寒天珠、桃胶、芦荟,十分丰富!而且仲可以自选糖水底,我哋就选择咗杨枝金露,🤤芒果味超香浓,仲有好大粒芒果同大量西米,完全唔会酸!佢哋嘅芋圆口感好烟韧弹牙,而其他配料我最钟意白桃果冻,味道好香甜,椰子布丁就好滑溜。💜红莓谷3.6绵绵星球 ($78) 同样会喷烟,卖相超吸引,而家夏天咁热食呢个啱晒!🍧牛奶冰系用3.6牛乳嚟整,牛奶味好香浓!而且佢啲冰唔会太过水同太硬,系真系做到入口即溶㗎!🍓配埋大量嘅士多啤梨酱好正,另外佢哋嘅士多啤梨好香甜新鲜,绵绵冰入面仲有雪糕同爆爆珠,好有惊喜!💜芒果椰香色骰S
📍初芋 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗧𝗮𝗿𝗼 (旺角)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
💜重量级冰极芋圆锅 ($128)

💜红莓谷3.6绵绵星球 ($78)

💜芒果椰香色骰Shake ($38)
外表好的骰可爱,入面好有层次,香浓嘅椰奶配上滑溜嘅芒果布丁🥭,再加埋一啲粒粒好有咬口!

💜奶盖乌龙茶($38)
乌龙茶底好清香,🤩而佢哋嘅奶盖超级厚!! 而且咸香十足,超邪恶超cheesy!!

💜霸气巨峰提子寒天梳打($30)
巨峰提子味好突出🍇,饮落好清新!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖
G/F, Sun Kong House, 2N Sai Yeung Choi Street South, Mong Kok