2023-11-26
近排心思思想食下墨西哥野又发现呢间餐厅几就脚 就系旺角地铁站出嚟两分铁就到 一于就试试佢😆❣️秘制烧墨鱼 ($108)推荐‼️墨鱼大概有六至七粒到 但唔好觉得好似好少咁 因为每一粒墨鱼都非常大粒( ´▽`) 而且墨鱼肉质超级爽弹有咬口 上面啲孜然粉再加上佢地既秘制酱汁超级惹味 同墨鱼本身啲鲜味相辅相成👅❣️芝士馅饼 (牛肉) ($118)呢餐饭有个小插曲 就系我地本身嗌既系牛肉tacos但唔知点解上左芝士馅饼🤣🤣本身好想食tacos🥺但好彩个芝士馅饼都几好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入面夹住莎莎同牛油果酱都几清新🍃芝士馅饼既芝士味都非常香浓 岩岩好可以平衡返👍🏻个tacos唯有留返下次再嚟食啦🥺❣️墨鱼肉酱阔条面 ($188)呢到嘅手功阔条同坊间一般食到嘅唔同 面质劲弹牙😋而肉酱调味亦都恰到好处 唔会话好咸🤣个番茄味嘅背景都唔系话非常突出抢晒其他食材既味道 值得一赞👅最后肉酱中间仲有啲墨鱼肉增加返个口感同鲜味 整体黎讲个阔条面都几值得推介😋❣️ғʀᴇsᴄᴏ ᴋɪss ($78)ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ | ᴀᴘᴘʟᴇ | ʟɪᴍᴇ | ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴛʜʏᴍᴇ sʏʀᴜᴘ杯野饮入面分别有苹果、百香果同青柠汁
❣️秘制烧墨鱼 ($108)
❣️芝士馅饼 (牛肉) ($118)
呢到嘅手功阔条同坊间一般食到嘅唔同 面质劲弹牙😋
而肉酱调味亦都恰到好处 唔会话好咸🤣
杯野饮入面分别有苹果、百香果同青柠汁🍸
饮落酸酸地饮落劲开胃 但最特别嘅系隐约会饮到青瓜味 令到杯野劲清新🫶🏻
❣️sɪᴄʜᴜᴀɴ sᴍᴀsʜ ($128)
ᴛᴇǫᴜɪʟᴀ | ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ sɪᴄʜᴜᴀɴ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴄᴏʀɴ sʏʀᴜᴘ | ʟʏᴄʜᴇᴇ | ᴘᴇᴀᴄʜ | ʟɪᴍᴇ
饮落味道相当有层次 几特别都可以一试~
推荐指数:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.8/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.8/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】
ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ