前几日约咗好朋友于旺角见面兼食晚餐,途经花园街街市发现对面新开咗一间cafe,以白色作为主调,窗外见到唔算多人就入去食晚餐。餐厅名为双鱼座咖啡馆,唔知店主喺咪双鱼座呢。内部环境简约,我地仲以为会有更多星座/双鱼座的装饰。<龙虾汁扇贝海鲜意大利饭配龙虾汤> $88+$38龙虾汤味道浓郁,仲有几粒龙虾肉。意大利饭香滑烟韧,入面有虾、扇贝、蚝、蘑菇等配料,配料与饭的比例接近1:1,啖啖都食到海鲜,几足料。<四重芝士pizza配蜜糖> $108四重芝士pizza薄饼底薄脆,芝士亦有拉丝效果,淋上蜜糖味道咸甜咸甜。<Single espresso +piccolo> $ 68Single espresso 虽然一小杯,但质感浓厚,苦涩回甘,相信会喺咖啡爱好者之选。Piccolo 拉花好靓,相较之下牛奶味较出,呢个会比较适合一啲唔惯饮咖啡嘅朋友。整体而言,餐厅环境和食物质素正常,胜在地理位置优越,有机会路过可以一试。
<龙虾汁扇贝海鲜意大利饭配龙虾汤> $88+$38
龙虾汤