2024-07-06 1794 浏览
呢日行经旺角见到呢一间鸡蛋仔店人头涌涌 一于排埋一份睇吓佢有咩食先😮 原来除咗有传统嘅鸡蛋仔同格仔饼之外 呢度都有特色嘅口味盐烧紫菜肉松鸡蛋仔呢一款鸡蛋仔真系唔系度度见到啊🫢 鸡蛋仔热热辣辣食 外脆内软 每一粒都好软熟🥚 呢一款口味好独特 有啲似食凤凰卷 有香脆嘅紫菜 同埋肉松馅料喺入面😋 鸡蛋仔嘅种类有差唔多有25款 真系好犀利呀 难怪有咁多人排队食啦咖啡格仔饼讲到经典嘅港式滋味 点少得格仔饼🧇 呢度嘅格仔饼都有好多个口味 我哋就拣咗咖啡底 咖啡味道几香 唔算太苦涩☕️ 入面嘅馅料可以拣传统滋味或者系特色嘅金沙酱 金沙酱即系朱古力酱加榛子馅料🍫 我哋就拣咗传统滋味 牛油 花生酱 炼奶同埋砂糖 另外加咗两球雪糕 可以拣云呢拿同朱古力味🍦 我哋两款各一球 配埋格仔饼食又真系几夹☺️芒果沙冰呢一个芒果沙冰真系好适合夏天饮呀 酸酸甜甜又冰冻🥭 不过天气实在太热啦 沙冰都好快会溶🥵呢间小食店真系好啱夏日炎炎行街行到好热嘅时候食少少嘢 饮啲冻饮😎

咖啡格仔饼
咖啡鸡蛋仔配雪糕