2021-11-05
📍 面赐园 呢一间系旺角新开张嘅港式粉面店😋 小编本身都几钟意食粉面😆所以上星期就同朋友去咗试🙆🏻♀️ 餐厅环境装饰得好有万圣节气氛🎃 环境都干净👍🏻-铁三角蚝虾蟹海鲜汤面 $118碗面好足料🤤 有蚝、大虾同埋蟹肉等海鲜🦞面嘅口感可以拣软/适中/硬身 我哋就拣左适中所以口感系唔会好软同好硬 虾食落弹牙😙汤底饮落去鲜甜 连埋面一齐食好有满足感😚补一补海鲜汤面 $98同铁三角𠮶款海鲜汤面一样都系用咗鲜鱼骨汤底 所以饮落去好鲜甜😜呢碗面仲有花胶、鱼肚、元贝、竹笙等🤩就咁睇张相都知道碗面有几足料😎 花胶好正😍 鱼肚都好大旧😜 除咗面之外佢哋仲有附送云耳、姜等 牛油果虾多士 +$35一碟有两大旧虾多士~ 虾多士咬落去口感脆 食落去咸咸地 都有牛油果味 但整体食落有啲油🥺 所以成旧食完会有啲滞🙈素苏格兰炸蛋 +$45第一次食炸蛋🤭 个小食当然唔系净系一只蛋咁简单 蛋出面包住一层素肉🤫 蛋中间系流心🤩食落去外脆内软 咸咸地咁 又唔会太油腻🥰 最重要嘅系素食者都啱食!盐烧软壳蟹 $48软壳蟹上面铺满咗好多调味粉🤭 虽然咬落去外脆内软 但系调味粉落得太重手嘅关系 就咁食会有啲咸🤧 如果轻手啲就啱啱好🤤日
呢一间系旺角新开张嘅港式粉面店😋
铁三角蚝虾蟹海鲜汤面 $118
碗面好足料🤤 有蚝、大虾同埋蟹肉等海鲜🦞
面嘅口感可以拣软/适中/硬身 我哋就拣左适中
所以口感系唔会好软同好硬 虾食落弹牙😙
汤底饮落去鲜甜 连埋面一齐食好有满足感😚
补一补海鲜汤面 $98
呢碗面仲有花胶、鱼肚、元贝、竹笙等🤩
就咁睇张相都知道碗面有几足料😎 花胶好正😍 鱼肚都好大旧😜
除咗面之外佢哋仲有附送云耳、姜等
牛油果虾多士 +$35
一碟有两大旧虾多士~ 虾多士咬落去口感脆
素苏格兰炸蛋 +$45
盐烧软壳蟹 $48
日本舞茸炒杂菌 +38
小编一向都好钟意食菇类 所以就跟餐加叫咗呢一款菜😋
一上枱见到个份量都几大碗😆 有好多种类嘅菇系入边🤤 就咁食都好入味😍
咸柠汤力 $20
饮落去咸咸哋甜甜地 而且汤力冇梳打咁多气
小编比较喜欢🙆🏻♀️
摇呀摇烘焙 $50
呢杯coffee 几特别 上面𠮶层厚厚嘅奶 而且食落去咸咸地再加埋下面coffee 饮就苦苦地微咸
味道都几特别 比我想像中好饮🥰
大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ★