2020-05-27
< 走過十萬百千里找到你 >呢間係位於旺角既新餐廳,乾花花海主題,成為近期既打卡勝地🤣本身以為佢無set lunch! 點知去到見到有,頓時覺得好好多🙈餐廳地方唔算大,但係環境佈置得幾舒服,而且可以帶寵物去架🐶🐱————————————————- 時日餐湯 -小編唔記得問店員個日既湯係咩,但係飲落去有濃濃既薯仔味~☺️友人覺得唔好飲,小編就覺得如果個湯滑d層次咁多d會較好~配既多士似乾身麵包多d🙈同埋無牛油提供,但係未係好差既!————————————————- 明太子忌廉扁意粉 $78 -小編覺得呢個意粉都唔錯特別鍾意佢係配扁意粉!配埋大大粒既蟹籽,係個嘴到卜卜下好正🤩而且明太子忌廉唔會好鹹,但係同時都食唔到明太子嘅辣味~😯————————————————- 黑松露野菌意大利飯 $118 -呢個意大利飯未必個個都會鍾意!原因係佢比較正宗🤣即係飯比較硬身~有啲人可能會覺得d飯未熟得透既感覺!但係黑松露野菌味都有嘅,但係成個飯既份量唔算多~友人話咬到牙仔軟🤣🤣🤣————————————————- 水牛城雞翼 +$18 -呢個雞翼不過不失啦!唔係好辣個種,但係都算香口既~😀不
- 時日餐湯 -
黑松露野菌意大利飯
- 水牛城雞翼 +$18 -
水牛城雞翼
水牛城雞翼
呢個雞翼不過不失啦!唔係好辣個種,但係都算香口既~😀不過係單骨雞翼黎既,而且都較細隻
- 荔枝紅茶 +$2 -
白桃紅茶、荔枝紅茶
呢杯係比較淡既荔枝紅茶,有別於台式個種~唔係好飲到荔枝味,麻麻地
- 白桃紅茶 +$2 -
小編認為好飲過荔枝紅茶,不過味道都係相對上較淡一點😉
————————————————
呢間餐廳都幾full下架!記得book檯先好黎啊同埋網上講呢間餐廳同一間名為只zhi 既餐廳好似,不過小編就無食過個間喇~個人認為呢間餐廳定位稍為貴dd,lunch set還好,但份量較少,不過員工態度同環境都唔錯既,而且可以帶寵物黎~
評分:6.7/10
地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
營業時間:12:30-00:00
#走過十萬八千里找到你 #somedayoronedaycafe #旺角 #旺角美食 #旺角cafe #旺角必食 #美食博客 #香港美食 #油麻地 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地cafe #樓上cafe #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodshare #hkfoodporn #🐷🐤咖啡室 #🐷🐤咖啡店 #🐷🐤西餐 #🐷🐤旺角 #🐷🐤油麻地