2020-05-27
< 走过十万百千里找到你 >呢间系位于旺角既新餐厅,干花花海主题,成为近期既打卡胜地🤣本身以为佢无set lunch! 点知去到见到有,顿时觉得好好多🙈餐厅地方唔算大,但系环境布置得几舒服,而且可以带宠物去架🐶🐱————————————————- 时日餐汤 -小编唔记得问店员个日既汤系咩,但系饮落去有浓浓既薯仔味~☺️友人觉得唔好饮,小编就觉得如果个汤滑d层次咁多d会较好~配既多士似干身面包多d🙈同埋无牛油提供,但系未系好差既!————————————————- 明太子忌廉扁意粉 $78 -小编觉得呢个意粉都唔错特别钟意佢系配扁意粉!配埋大大粒既蟹籽,系个嘴到卜卜下好正🤩而且明太子忌廉唔会好咸,但系同时都食唔到明太子嘅辣味~😯————————————————- 黑松露野菌意大利饭 $118 -呢个意大利饭未必个个都会钟意!原因系佢比较正宗🤣即系饭比较硬身~有啲人可能会觉得d饭未熟得透既感觉!但系黑松露野菌味都有嘅,但系成个饭既份量唔算多~友人话咬到牙仔软🤣🤣🤣————————————————- 水牛城鸡翼 +$18 -呢个鸡翼不过不失啦!唔系好辣个种,但系都算香口既~😀不
- 时日餐汤 -
黑松露野菌意大利饭
- 水牛城鸡翼 +$18 -
水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
呢个鸡翼不过不失啦!唔系好辣个种,但系都算香口既~😀不过系单骨鸡翼黎既,而且都较细只
- 荔枝红茶 +$2 -
白桃红茶、荔枝红茶
呢杯系比较淡既荔枝红茶,有别于台式个种~唔系好饮到荔枝味,麻麻地
- 白桃红茶 +$2 -
小编认为好饮过荔枝红茶,不过味道都系相对上较淡一点😉
————————————————
呢间餐厅都几full下架!记得book台先好黎啊同埋网上讲呢间餐厅同一间名为只zhi 既餐厅好似,不过小编就无食过个间喇~个人认为呢间餐厅定位稍为贵dd,lunch set还好,但份量较少,不过员工态度同环境都唔错既,而且可以带宠物黎~
评分:6.7/10
地址:旺角弥敦道575号Ladder Dundas10楼
营业时间:12:30-00:00
#走过十万八千里找到你 #somedayoronedaycafe #旺角 #旺角美食 #旺角cafe #旺角必食 #美食博客 #香港美食 #油麻地 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地cafe #楼上cafe #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodshare #hkfoodporn #🐷🐤咖啡室 #🐷🐤咖啡店 #🐷🐤西餐 #🐷🐤旺角 #🐷🐤油麻地