2025-01-13
🐙 章鱼烧鸡蛋仔($42)见到铺头推介新口味嘅章鱼烧鸡蛋仔同开心果酱格仔饼,第一次见到有铺头会将章鱼烧同鸡蛋仔结合埋一齐,咁特别就同朋友嗌左一份;鸡蛋仔即叫即整,热辣辣外脆内软,蛋香味浓,入面有章鱼粒,紫菜丝同木鱼片,粒粒鸡蛋仔都食到弹牙有嚼劲嘅章鱼粒,十分足料,味道亦同章鱼烧一样🧇 伯爵茶格仔饼($34)格仔饼嘅伯爵茶味香浓,同鸡蛋仔一样都系即叫即整,热辣辣之余外脆内软,入面仲有牛油、花生酱,炼奶同砂糖,我另外+$20要左两球雪糕,雪糕味道有云呢拿同朱古力可以选择,冻冰冰同大大球嘅雪糕配上热辣辣嘅格仔饼呢种双重温感食法好食之余仲好邪恶,雪糕溶嘅速度有少少快,欣赏铺头好贴心用纸兜装住俾客人,唔会食到好狼狈🥤 荔枝梳打($25)荔枝味突出,梳打甜度适中,就算叫左少冰都无出现过甜情况👍🏻 而家只要连埋鸡蛋仔/格仔饼一齐嗌,仲可以享有套餐价减$5优惠
🧇 伯爵茶格仔饼($34)
🥤 荔枝梳打($25)
章鱼烧鸡蛋仔
雪糕伯爵茶格仔饼