2023-01-09 7 浏览
「 旺角日式和牛烧肉店 」呢间阿久根和牛店好有日本feel 一入到去店到 店员好亲切问我地几位再安排我地入座 成餐都食得好舒服 呢间餐厅虽然个名话系立和牛但其实系有位坐架放心🤣坐低之后店员会比个前菜我地系需唔额外比钱 但明白点解要收钱因为系煮得好淋嘅牛舌好入味☺️🍱极尚和牛定食呢个定食会包括有肉、沙律、前菜、面豉汤同白饭 肉类方面会有肉眼A4、西冷A4、和牛同黑豚西冷(原本系牛舌 但因为我地唔食所以问店员转其他肉比我地)🍲阿久根和牛涮涮锅呢个餐有三种牛分别系前胸腹肉、三角肋肉同肉眼A4 而汤底就系寿喜烧 甜甜地好好味加埋个乌冬就够哂入味 乌冬好弹牙系我钟意嘅个款 而肉眼啲纹好靓入口即溶 另外仲有一个蔬菜拼盘同埋生鸡蛋 见到成个餐嘅嘢好精致已经急不及待要食
「 旺角日式和牛烧肉店 」

🍱极尚和牛定食

🍲阿久根和牛涮涮锅