今日去旺角行街,肚饿想食个下午茶,咁啱经过见到广华街有间日式料理小店,下午茶好似几抵食,$48-58有个鱼生丼饭虽然舖头细细,大约得10个位,不过整洁卫生,摆碟亦好靓好整齐我哋三人行就叫咗三款唔同嘅鱼生丼饭试吓,每位奉送面豉汤,饮品另外加$10藤之海鲜丼 $48:下午茶虽然饭量轻量,不过海鲜嘅质素同份量绝对唔马虎,非常丰富,有三文鱼,油甘鱼,鲷鱼,辣味三文鱼,碎吞拿鱼腩,飞鱼子,蟹棒烧玉子;鱼生全部都新鲜鲜味,三文鱼,油甘鱼和鲷鱼都冇筋,鱼生饭唔系单纯醋饭,应该系用酱油煮过 藤之杂锦鱼生丼 $48: 呢个角切鱼生饭材料都好丰富,有三文鱼,吞拿鱼,玉子,蟹子等等,而且都系即叫即切,保证新鲜火山三文鱼丼 $58师傅原来唔记得加三文鱼子,后尾食食吓先记得补返,三文鱼有6块厚切,另外中间有啲辣味三文鱼,第一次食到,味道好特别,似系渍腌三文鱼,有啲辣辣地嘅味道好开胃,三文鱼子都好新鲜,粒粒爆汁卜卜脆

藤之海鲜丼 $48:
藤之海鲜丼