2025-01-06
系旺角一带食饭,最惊系无book枱。但有时临事有约又好难预先book定。今次呢间砵兰180+商场的Gogo为食坊,绝对系个正确选择。餐厅占左一层,空间好阔落,夜晚提供咗各种小菜之余,呢度仲可以食埋甜品,做到晚饭甜品直落,啱晒想倾计嘅朋友。餐牌选择好多,二个人点咗三个小菜。其中两个小菜送白饭和饮品。云吞鸡大大锅$148,足足有八粒云吞,半只鸡,好足料!汤底浓郁带金黄色,饮落好鲜甜!云吞啖啖肉,鸡都煲到好腍,骨肉一拆分离,质素绝对拍得上卖上海菜的餐厅。柚子一字骨说它是骨有点不正确,因为每件都好厚肉,而且肉质松化。外面的柚子酱,酸酸甜甜好开胃!超级好送饭!古法蒸斑头腩钟意食鱼嘅人,呢味又系好好送饭。斑头腩每件都系肉,唔会只得骨,简单用葱、蒜头豆豉蒸,已经好好味!最好食系鱼肉连着鱼皮部份,带点胶质,食落烟靭。又清了一碗饭。雪燕蛋白炖椰皇喺度有得食甜品系比较惊喜,唔使转场直接食埋甜品可以倾耐啲~蛋白炖椰皇比较杰身,是我喜欢的质感!因为太饱,所以只点了一个甜品,不过水准也不错,下次有机会可以试埋其他!喺旺角晚饭排惯队又要看限时,嚟到呢度食得好自在,十分推介想坐得耐的朋友嚟呢度,晚饭吹水一流!
云吞鸡
柚子一字骨