2024-12-21 0 浏览
今日夜晚同朋友嚟到旺角试咗「令和锅物酒场」嘅二人餐,天气开始转凉,食返啲热辣辣嘅寿喜烧真系啱晒!呢个二人餐真系几丰富,性价比高!餐前小食有个「富士山火焰脆脆薯仔沙律」,个卖相已经好吸引,薯仔沙律入面有薯片、洋葱、同埋啲香草,食落清新又有层次感。刺身盛合有三品,包括油甘鱼、三文鱼同带子,全部都系厚切又新鲜,𠮶种鲜甜味系你入口就会感受到嘅。另一道菜系「鹿儿岛A4肩胛和牛海胆反卷」,呢个真系好澎湃!薄切生牛肉配上海胆同吞拿鱼蓉,一口咬落去,牛肉鲜甜,海胆嘅浓郁味道好突出,真系斋食呢道已经好满足。小食方面,芝麻鸡翼外脆内嫩,咬落去香脆得嚟唔会觉得干柴,系一个好惊喜嘅小食。至于主打嘅寿喜烧,真系冇得输!A4肩胛和牛油脂分布靓到爆灯,烫一烫然后蘸生蛋,入口即溶,满口香浓;配埋野菜、豆腐篮,汤底甜咸适中,非常满足。最后仲有芝士年糕作结,芝士香浓,年糕烟韧,为成个餐画上完美句号。饮品方面,佢哋都好有心思。首先一杯叫做草色系男子,好清新!佢入面有青柠,薄荷叶等等。另一杯系粉红草莓菠菠,入面新鲜生果!