2020-01-30
< 虫二 >旺角最新商场唔再系T.O.P喇!市建局将旺角上海街14幢分别于20年代及60年代建成的唐楼,活化改建成「618 上海街」里面有超级多打卡位,而且有唔同既复古文青店😁虫二呢间餐厅就系位于呢个商场嘅天台,主打中日家庭料理呢度环境几好,食物好delicate,唯独价钱偏贵少少!但系系到chill下几写意可以选择坐室内或者室外- Latte +$19 -一放上枱已经好香咖啡味,见到个拉花心情都好啲🤣🤣 饮落去唔会好苦涩,都几滑🥰🥰 推荐俾大家一试- Motcha $38 -唔会太甜,依然饮到咖啡香,唔错😊- 一汁三菜 $140 -呢度既食物好精致,味道亦唔错!前菜既蕃茄仔🍅配上杏脯汁香香甜甜好特别~ 柴鱼汤淋落饭到变茶渍饭,可以令本身较硬嘅谷米饭更易入口~😀主菜小编拣左红酒黑醋无花果炖牛肋粒~ 牛肋粒炖得几软淋,几好食。- 桂花传统班戟 $85 -桂花pancake既presentation美美的~💕配上烧海盐芝士忌廉酱、牛乳雪糕同百花蜜🌼味道层次丰富,咸甜咸甜,又带有少少桂花香,几特别!我估唔到嘅系里面竟然有麻薯🙀未食过咁多元化嘅pancake😂不妨一试!
- Latte +$19 -
- Motcha $38 -
唔会太甜,依然饮到咖啡香,唔错😊
- 一汁三菜 $140 -
- 桂花传统班戟 $85 -