2017-02-23 296 浏览
今日同大少揾食,本来想去食个小笼汤包垫吓胃先再谂正餐,点知……去到话卖晒,重要星期日先有货😭😭😭所以我地唯有尽快揾正餐食,转角见到有泰国嘢、越南嘢同埋四川嘢,泰国嘢食完无耐,所以当然试吓越南嘢喇铺仔细细,主要大部份都系Bar枱,枱下面有个钩,可以挂袋装修好有cafe风格胡志明市红蕃茄猪扒拼扎肉汤檬粉 - 呢个蕃茄汤真系可以话系超浓,好香,又多蕃茄,另外猪扒都好淋,一啲都唔韧,重好香,扎肉同我平时食嘅一样,但系配落个蕃落汤度又有另一番风味招牌椰汁酸汤滑鸡汤檬粉 - 哗……呢个汤真系好酸,但系大少话好味,个鸡真系好滑,同埋佢上枱前会用火枪先烧一烧个鸡海胆越式春卷 - 虽然春卷皮有少少韧,但系春卷馅好好味,又丰富,而且最正就系上面啲海誊,好香甜,最紧要上碟都好靓~~咸柠七

铺仔细细,主要大部份都系Bar枱,枱下面有个钩,可以挂袋
装修好有cafe风格
胡志明市红蕃茄猪扒拼扎肉汤檬粉