2020-10-22 171 浏览
系旺角行街行到闷闷地,有少少肚饿就揾下有咩野食啦,跟住见到银城外场有个好大既广告牌写住依间Mini Friday,所以就坎上去试下。咁都唔少人等位,好彩都好快有位,入到去都几有情调。睇到佢地有set dinner,咁我地两个人就叫左两个set。系野食黎之前就比左个墨西哥片我地先,加上set dinner系跟个汤同沙律,个墨西哥片点个罗宋汤又几好味。个墨西哥片唔系放到淋哂,仲系好脆,就咁食都好食,点埋个汤就有唔同既味道。个沙律都几fresh,都唔错既。咁先黎既系香烤美式BBQ猪肋骨。个猪肋骨都好大块,都几淋,好易切,最正系佢烧得岩岩好,系少少离骨,所以好容易切。食入口又唔会好淋,几有咬口,同时唔会好干。加埋佢个汁一齐食又系好好味,个汁唔会太浓,所以一齐食都仲系可以食到猪既味。伴碟个黑松露薯蓉都几有惊喜,无谂过薯蓉加黑松露都几夹。之后就系香烤澳洲羊架配薄荷烧汁。我就要左全熟既,咁黎到就觉得好香,香草味好够,咁我即刻试下味,真系烧得岩岩好,唔会太老,羊味好出。好彩佢无将D汁淋系羊上面,系比我自己点,唔系既话D味一定会比个汁抢哂。佢三块羊架都好大块,又好好食,真系觉得唔够喉!另外我地仲叫左个胡
香烤美式BBQ猪肋骨
香烤澳洲羊架配薄荷烧汁
另外我地仲叫左个胡椒鸡翼,佢几特别,本身只鸡翼既胡椒味好重,但同时佢淋左好多蜜糖系面,所以食落系咸咸甜甜咁,好特别,4只系会令你觉得唔够,真系好想再叫多几碟!
胡椒鸡翼
最后跟餐仲加左$1要左个甜品,系白朱古力mousse。咁佢都几甜,但又唔会太over,我觉得系岩岩好。佢上面都放左D彩虹朱古力粒同埋白朱古力碎,所以钟意朱古力既人一定会好钟意食佢。
白朱古力mousse
2020-10-21