2021-11-03 232 浏览
今晚揾食揾到去旺角,见到呢间餐厅评价唔错,就系OpenRice book左位上去试下。一坐低店员就送上welcome drink,系一杯西瓜沙冰,感觉窝心!🔸Dinner Set $228/1 包括有餐汤、沙律跟小食、主菜&饮品▫️餐汤配蒜蓉包 - 蘑菇汤 / 南瓜汤几有诚意,卖相可爱,用忌廉整左个笑哈哈图案。餐汤好浓郁,蘑菇汤饮到劲多蘑菇蓉,好味啊!男友饮南瓜汤都话好浓郁,口感creamy!▪️沙律: 温泉蛋蟹籽黑醋沙律 + 紫菜鸡卷鸡卷好精致,外层用紫菜包住,鸡件好嫩滑,仲包住蟹柳,几好味!沙律菜正常,配上黑醋汁食都几开胃~▫️主菜: 慢煮原只去骨春鸡 + 酸忌廉烟肉焗薯春鸡比想像中大件,两只鸡脾肉都超嫩滑,鸡肉本身有调味,唔洗点酱汁都够晒味!份量十足,我地两个人食都够晒饱~伴碟仲有大半个焗薯,上面啲酸忌廉好好食,同焗薯好夹。▪️饮品: 橙味水果茶🍹橙味浓,几fresh另外仲点左个意粉食🔸黑松露野菌忌廉意粉 $118 上枱闻到好香黑松露味,意粉煮到刚好,保持到口感,酱汁够晒点意粉食,而且仲好挂汁,啖啖都充满著黑松露香味,仲有好多什菌,足料好味👍🏻整体食物质素几好,环境宁静,坐得又舒服,倾计

🔸Dinner Set $228/1
包括有餐汤、沙律跟小食、主菜&饮品

▫️餐汤配蒜蓉包 - 蘑菇汤 / 南瓜汤

▪️沙律: 温泉蛋蟹籽黑醋沙律 + 紫菜鸡卷

▫️主菜: 慢煮原只去骨春鸡 + 酸忌廉烟肉焗薯

▪️饮品: 橙味水果茶🍹
橙味浓,几fresh

另外仲点左个意粉食
🔸黑松露野菌忌廉意粉 $118

整体食物质素几好,环境宁静,坐得又舒服,倾计一流~