太子有一间食川菜嘅餐厅,我同我friend最近喉咙痛食唔到辣嘢,估唔到四川菜餐厅都可以叫到唔辣嘅食物。餐厅虽然比较细,但所有设施都齐存,好有港式大排摊嘅感觉。 台与台之间嘅食客都会打成一篇,好有气氛。店员服务亦非常亲切。酸菜生鱼片估唔到成盆酸菜鱼超大盆,仲有配料酸菜、窝笋、云耳及芽菜,非常足料大锅。超适合我哋养生嘅女孩子叫。新鲜嘅生鱼片先系主角,鱼片色泽白而通透,咬口非常滑、爽口弹牙。店员更非常细心,叫我哋食完d 鱼片先好开火,唔系鱼片老咗,唔好食。猪油炒娃娃菜娃娃菜非常清甜,新鲜又爽口。加上先用猪油炒出嚟嘅娃娃菜,更香更野味手拍青瓜青瓜非常新鲜爽口,再加埋蒜蓉嘅味道, 清淡得来又健康, 非常啱喺餐前食用。餐后去油腻。
餐厅虽然比较细,但所有设施都齐存,好有港式大排摊嘅感觉。

酸菜生鱼片

猪油炒娃娃菜