2024-01-05
记得朋友介绍有间好好食嘅火锅店,所以特登去试下。呢间餐厅叫八幡屋🥡位于旺角弥敦道628号琼华中心12楼餐厅环境干净企埋,装修又靓💁🏻♀️嗌咗个C3 set食麻辣汤,汤底𠮶种辣辣地嘅滋味,混合咗麻麻地嘅香气,真系好够味,完全符合我对麻辣嘅期望😌。点餐时选咗澳洲M5和牛,份量十足惊人,而且和牛柔嫩得嚟入口即化,真系食咗都令人回味无穷🥰。星斑片嘅质地更加系一绝,鱼肉鲜嫩无比,保留咗水分冇味偏干,系麻辣汤底里面泡吓,就已经充分吸收咗汤汁嘅精华味道👌🏻,而且仲可以加嘢食,真系正!值得一赞嘅系列小食,包括盐烧虎虾同盐烧多春鱼,每一样烤制得恰到好处,香味扑鼻🦐🐟。蒜香鸡翼咬落去脆皮酥香,肉质弹牙,隔住屏幕都闻到𠮶份迷人的焦糖香😋,而家仲有免费加嘢食嘅惊喜,真系拣到手软。嚟到串烧款式,狮子狗、芝士肠、鱼饺同午餐肉,每一样都烧得口感一流,尤其系南瓜同贡丸,味美多汁,几乎令我捧腹大笑咁满足🤣。俾我话你知,呢个火锅店嘅菜单食物,每样都值得一试,咁丰富嘅选择,真系唔试一下,等于错过咗一个大宝藏咁!一路食一路开心,绝对系物超所值嘅食物体验💎👍🏻。
呢间餐厅叫八幡屋🥡
位于旺角弥敦道628号琼华中心12楼
餐厅环境干净企埋,装修又靓💁🏻♀️