2022-08-25
放假约埋屋企人黎到人气火锅店 凑凑火锅‧茶憩 食火锅。限时2小时,一坐低选完汤底就可以 QR code落单。红颜花胶鸡锅单锅198我地选择左花胶锅做汤底,个汤金黄色,一睇就知个汤底劲浓郁,有大量既花胶,仲有鸡肉,鸡脾菇,冬菇,仲有几只鲍鱼仔,认真丰富。成碗汤充满骨胶原,养颜又好味,饮左几碗汤就可以揾店员帮手加水打边炉喇。美国特选级牛肩胛158肉类既选择都几多,宜款牛肩胛颜色鲜红,肉质又软又嫩,十分推荐。雪花牛肉粒98牛肉粒估唔到咁大粒🙈牛味极香浓又有咬口。基围虾108虾相当新鲜,用竹签穿住方便放落锅度煮,虾肉弹牙又鲜甜。精制牛筋丸49牛丸大大粒又好香浓牛味。听讲佢地既企鹅丸都好出名,下次再黎食下。酥炸黄鱼 68炸芋头48我地叫左2款台式小食黎食。炸鱼皮就食日食,炸黄鱼就真系未食过,件件鱼肉十分香口又好酥脆。炸芋头既份量十分多,质感粉嫩,内软外脆。时菜凑凑(小)98宜个系一个蔬菜拼盘,一次过食到哂咁多款蔬菜,份量仲极多。各种蔬菜都好新鲜又爽脆。桔香冬瓜34宜度既台式饮品都好出名,成日专程黎买,味道酸酸甜甜又大杯,非常解喝。宜度仲要1人19蚊既茶钱,不过除左包贵妃乌龙茶,鸭血豆腐无限添加之
红颜花胶鸡锅单锅198
美国特选级牛肩胛158
雪花牛肉粒98
牛肉粒估唔到咁大粒🙈牛味极香浓又有咬口。
基围虾108
虾相当新鲜,用竹签穿住方便放落锅度煮,虾肉弹牙又鲜甜。
精制牛筋丸49
酥炸黄鱼 68
炸芋头48
时菜凑凑(小)98
桔香冬瓜34
宜度仲要1人19蚊既茶钱,不过除左包贵妃乌龙茶,鸭血豆腐无限添加之外,仲有酱料,几款自助吧既任食既小食,生果,仲有小杯沙冰同梅子乌龙茶味啫喱,相当抵俾😂
宜家餐厅做紧台湾夜市主题店,除左食之外仲有套圈圈游戏,消费每满$500 就有一次机会, 大奖系$1200 既现金券。只要系 18:00 或之后埋单方可凭收据获得一次游戏机会。我地就中左张饮品礼卷喇。
临走之前仲发现原来过咗 9:30 pm后仲有宵夜 8 折优惠,劲抵㖞,下次再约 Friend 嚟食过!
。
凑凑火锅‧茶憩 (家乐坊)
旺角登打士街56号家乐坊地库B3号舖