2021-07-01 1875 浏览
今次试左帝京酒店既Lion Rock既tea☕️总结左先,成个体验都几失望下lol 唯一一个优点就系环境唔错,无了🥲餐厅同Canvas合作以Romantic Roseland做主题🌹下午茶$508/2位再加一,送一盒Canvas既玫瑰mini set (价值$300),抵唔抵就见仁见智啦~ 不过味道就几惊吓🤯🥧底层 🌟1/5分▪️提子松饼唔够松软、唔热、无咩牛油香,果酱化学味😔▪️樱花海老软心芝士似超市买返屋企气炸咁,应该仲热过佢🥲咩樱花海老完全食唔出,改名大赛咩…🙄▪️青柠玫瑰花水信玄饼哇痴线…个汁似洗洁精味咁…惊吓度满分🤯🍣中层 🌟2/5分▪️龙虾沙律挞呢个组合又系好惊吓😮‍💨龙虾肉霉霉地,少少咸鲜,配埋酸酸地既沙律同甜甜地既挞皮… 太新潮,搞唔掂😭▪️火炙三文鱼卷▪️迷你碎吞拿鱼腩丼▪️松叶蟹肉玉子烧呢啲算最正常架,不过我地无expect会出现咁多日式食物,仲系玫瑰花主题😰点解我唔去食寿司郎就算😂🍰顶层 🌟1/5分▪️玫瑰草莓西瓜蛋糕▪️佛手柑玫瑰芭菲▪️紫罗兰杂莓帕芙洛娃救命🆘食到呢到其实我地都无咩expectation架啦… 点知甜品都仲可以咁癫😵全部都好奇怪,好唔夹,啲味好化学,可能我地食唔惯啦

🥧底层 🌟1/5分
▪️提子松饼
唔够松软、唔热、无咩牛油香,果酱化学味😔
▪️樱花海老软心芝士

🍰顶层 🌟1/5分
▪️玫瑰草莓西瓜蛋糕
▪️佛手柑玫瑰芭菲
▪️紫罗兰杂莓帕芙洛娃

救命🆘食到呢到其实我地都无咩expectation架啦… 点知甜品都仲可以咁癫😵全部都好奇怪,好唔夹,啲味好化学,可能我地食唔惯啦😵‍💫

🧁蛋糕 🌟1.5/5分
▪️红桑子荔枝玫瑰慕丝蛋糕

呢个最打卡able📸一攞上台有烟出,玫瑰造型都几靓,不过味道就系一如所料啦🙃

算了可能食tea味道都唔系重点既… 订位仲有折,当打下卡啰唯有🙂但系最过份既系,早一日打黎confirm booking时讲左系蛋糕加个生日牌,结果都系无既😅
如果早好多讲我当你贵人事忙太好生意唔记mark低啦,连早一日讲都可以无左件事,真系几搞笑😅😅结果就系上哂野食再提返佢,先急急脚攞块牌出黎摆返上去,仲整花埋个蛋糕🙃连打卡呢点都整衰埋,咁真系收皮了🥱