REFLECT Restaurant & Bar

1K
2024-01-04 30 浏览
❀ REFLECT Restaurant & Bar #旺角 ❀❗️旺角楼上墨西哥餐厅❗️——————————————————一向觉得旺角嘅楼上餐厅水准一般🙈但见唔少人介绍呢一间,决定试吓,果然唔错🤩餐厅主打墨西哥菜,除咗tacos, quesadillas,仲有意粉、烤肉等等。装修几chill,设有酒吧,仲有超大嘅室外位置✨.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Wild Mushroom Gnocchi $138 (4/5)香港近来好似越来越多gnocchi,系一种圆碌碌烟靭嘅意粉,但要做得好食非常困难。呢间嘅Gnocchi大大粒,够咬口🥰配以creamy杂菌酱,混合咗椎茸、白蘑菇、灵芝菇同黑松露,香氮扑鼻😚.☞ Tacos (Beef) $208 (3.8/5)话晒系墨西哥餐厅,当然要试吓招牌Taco🌮用脆口嘅玉米饼,包住creamy牛油果酱、微辣莎莎酱、酸忌廉,好清新又惹味。仲可以选择夹鸡、牛或者蘑菇。.☞ Quesadilla (Chicken) $128 (4/5)相比之下,更推荐Quesadilla,平好多,而且仲有大量芝士,性价比更高😍外皮系我最喜爱嘅口感,微微烤至香脆,带点烟靭🫓内饀同样有莎莎
❗️旺角楼上墨西哥餐厅❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
呢间嘅Gnocchi大大粒,够咬口🥰
☞ Tacos (Beef) $208 (3.8/5)
话晒系墨西哥餐厅,当然要试吓招牌Taco🌮
仲可以选择夹鸡、牛或者蘑菇。
外皮系我最喜爱嘅口感,微微烤至香脆,带点烟靭🫓
内饀同样有莎莎酱、牛油果酱、酸忌廉,今次拣咗鸡肉,另外亦有牛肉及蘑菇可以拣。
☞ Crab Meat Tartare $148 (3.9/5)
有大量一丝丝嘅蟹肉为主,加入牛油果、蕃茄粒、红洋葱同青瓜粒,表面居然仲有矜贵嘅鱼子酱,捞埋查喺面包上,更美味😋
——————————————————
✨整体味道: 3.9/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度: 3.5/5
✨性价比: 3.7/5
✨再访兴趣: 3.8/5
💞整体来讲
绝对比到惊喜,虽然系旺角嘅楼上店,但装修食物都有水准。