2023-06-17
呢晚揾到呢间喺旺角嘅楼上餐厅 餐厅主打食台湾菜😆 地理位置非常方便 喺正兆万中心对面 但系价钱都好亲民 性价比好高👍🏻蟹肉鱼籽卤肉饭便当呢碟份量好够 虽然个名叫便当 但系啲𩠌满到好似丼饭咁😛 卤肉好大粒 系半肥瘦嘅猪肉 所以口感几好 蟹肉同鱼籽都几鲜味 捞埋一齐食好有新鲜感安平虾卷椒麻拌面便当呢个拌面好惹味😸 椒麻味闻落好香之余 食落仲有少少麻辣 面条系扁嘅 几弹牙 虾卷外皮脆脆地 入面嘅虾胶好弹牙椒麻鸭舌呢碟小食真系会食到唔停口😎 椒麻味惹味得嚟唔会太辣 又可以吮骨 真系几好👅 而且份量仲好多添呀柠檬白玉爱玉 抹茶雪糕 浓乳布甸呢个甜品酸酸甜甜 白玉爱玉口感顺滑 捞匀一齐食就又有抹茶又有柠檬味🍋 唔会得死甜咁单调 浓乳布甸牛奶味好重 啱我口味🥛山茶花乌龙奶盖我嗌咗无糖 乌龙味道好香🍵 奶盖味道甜甜地 都可以吊到茶嘅香味茉莉毛尖呢杯我嗌咗微糖😉 另外加咗白玉子 呢个真系必加 烟烟韧韧 仲有好多粒添呀呢间环境都唔错 有唔少brick bear嘅摆设 坐得几舒服 见到lunch menu都非常抵食 下次喺旺角食晏都可以考虑佢🥰
蟹肉鱼籽卤肉饭便当
安平虾卷椒麻拌面便当