2021-05-14 539 浏览
第二次食依间餐厅,今次再食系因为见到有威灵顿牛柳~餐厅环境宽阔,坐得几舒服,主打多国菜,有好多既有创意又卖相唔错既菜式。❀ 皇牌威灵顿牛柳外层酥皮好酥脆,切开见到牛中间呈浅粉红色,酥皮与牛柳有点分离,而食落牛味重但肉质却有点韧,偏向七成熟。酥皮与牛之间夹了一层蘑菇,配埋黑松露薯蓉及酱汁食,味道几好❀ 芒果黑松露鲜虾沙律卖相好吸引,沙律由芒果、虾肉、洋葱及黑松露酱汁调配而成,食落好清新,酸酸甜甜带点黑松露香。但是不太食洋葱既我觉得洋葱粒偏多,带点洋葱青涩味❀ 温泉蛋菠菜大啡菇大啡菇焗得几juicy,菠菜系用忌廉及芝士调煮,而温泉蛋有流心效果❀ 黄到金鸡翼有4款"时代抗翼",全部都好吸引。黄到金其实系指咸蛋黄酱,鸡翼炸得好香脆,肉质都几滑嫩,配埋香浓既咸蛋黄酱,仲食到咸蛋黄粒粒,味道唔错~而且仲系热辣辣!另外仲有沙律菜及乳酸爆珠,可以帮助减少油腻感❀ 心太软配雪糕即叫即整,切开有热腾腾既流心朱古力酱,但份量较少,雪糕带点冰感⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️📸环境:⭐️⭐️⭐️💫🤵服务:⭐️⭐️⭐️⭐️💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️为最高分)⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆

❀ 皇牌威灵顿牛柳

👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸环境:⭐️⭐️⭐️💫
🤵服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️为最高分)
皇牌威灵顿牛柳
皇牌威灵顿牛柳