2023-01-12
老码头火锅📍 G/F&1/F, 61 Tong Mi Rd, Mong Kok😋4.6/5 🔸今日同男朋友去左旺角老码头火锅食dinner。🔹我地叫左个鸳鸯锅,一个系猪骨清汤,用来食下海鲜就啱晒啦;另一个就梗系正宗四川红油麻辣锅啦,我就叫左个中辣,费时个胃顶唔顺。🔸我地两个人净系叫左几个送,一个系A4和牛牛颈脊,一个牧场鲜猪面颊肉,仲有一个珊瑚蚌。🔹和牛雪花分布好靓仔,食落牛肉好滑好香,至于个猪面颊肉都好有惊喜,食落同平时食牛肉差唔多,一D都唔鞋口,至于个珊瑚蚌都相当新鲜,基本上碌10秒内已经可以食,超级爽口。🔸呢间火锅铺最值得推介系个调味料区,唔单止有普通火锅调味料,最重要系帮D懒人准备好现成既四川香油碟,仲有嗜辣朋友最爱的麻辣干碟,而且仲有水果区,每日都有两款唔同水果,我地个日就有蜜瓜,食完麻辣火锅食个水果解腻真系恰到好处🥰🔹最后,买单之后门口有部全身消毒喷雾机比你可以轻轻消除身上既边炉味,服务一流!#hkfoodie #mkhotpot #ymthotpot #sichuanhotpot #spicyhotpot#zoeinmk
😋4.6/5
🔸今日同男朋友去左旺角老码头火锅食dinner。
#zoeinmk