2023-12-27
又去咗食我其中一间最钟意食既韩国菜 🥰Yadllie Plate 由于上次叫 海贼王的宝物($238) 太正当然要encore 超大只八爪鱼 炸得松松脆脆真系一试难忘几款炸物,仲可以同fd 开心share 🤩咁无理由 唔食佢炸鸡架!蜜味乳酪粉炸鸡 ($188)薄薄既炸粉鸡肉鲜嫩多汁 , 加上新鲜热辣 🤤🤤🤤🤤甜咸甜咸嘅组合 真好正 (由蜂蜜牛油味薯片开始钟意咗)卤水五花腩 ($288)好韩国style 特别系配左紫苏叶生菜 菜咁新鲜,加上卤得入味嘅五花腩同包饭酱 🫨🫨🫨 好似身处于韩国咁 系韩国既味道呀仲要放咗个炉仔,用水蒸气热住,又唔会令到旧肉干身 🫰🏻🫰🏻🫰🏻出!色!烤牛肉水冷面 ($128)食完啲油腻嘢,我好钟意食水冷面中和返特别系呢样嘢唔系间间餐厅有得食所以每次见到都会忍唔住清爽嘅配搭,萝卜嘅爽口清脆,苹果嘅鲜甜,烟靭嘅面,冻冻嘅汤,加配辣酱系入面 Just soooooo good for refreshing 其实食咁多次 无次比佢伏过所以佢当然系我既fav list 入面Btw dinner 真系好多人,都要等枱!记得book位呀(我见佢lunch 同early din
Yadllie Plate
由于上次叫 海贼王的宝物($238) 太正
当然要encore
超大只八爪鱼 炸得松松脆脆
真系一试难忘
几款炸物,仲可以同fd 开心share 🤩
咁无理由 唔食佢炸鸡架!
蜜味乳酪粉炸鸡 ($188)
薄薄既炸粉
鸡肉鲜嫩多汁 , 加上新鲜热辣 🤤🤤🤤🤤
甜咸甜咸嘅组合 真好正 (由蜂蜜牛油味薯片开始钟意咗)
卤水五花腩 ($288)
好韩国style
特别系配左紫苏叶生菜
菜咁新鲜,加上卤得入味嘅五花腩同包饭酱
🫨🫨🫨 好似身处于韩国咁 系韩国既味道呀
烤牛肉水冷面 ($128)
食完啲油腻嘢,我好钟意食水冷面中和返
特别系呢样嘢唔系间间餐厅有得食
所以每次见到都会忍唔住
其实食咁多次 无次比佢伏过
所以佢当然系我既fav list 入面
Btw dinner 真系好多人,都要等枱!
记得book位呀
(我见佢lunch 同early dinner 有折添 🤩,我可以又plan 下)