REFLECT Restaurant & Bar

📍偶然发现旺角有间手工墨西哥料理餐厅 出䢂门已经见到REFLECT镜像反射打卡位 配上黑色墙身 感觉好梦幻🌟分室内室外位置 室内位置 Bar枱酒瓶柜与镜面营造出反射效果 感觉雅致华丽💕 而室外天台仲有巨形涂鸦墙 打造出与室内截然不同的休闲感🌀 玛格丽塔手工薄饼Pizza口感好有层次 批边做出千层酥嘅酥脆 浓郁马苏里拉芝士 配合微酸清新嘅蕃茄酱同罗勒叶🌱 味道唔会过于浓烈 虽然系素食 但都好吸引又好惹味🙋🏻‍♀️🌀 秘制烧墨鱼以铁签串起厚肉爽口的墨鱼粒 ✅墨鱼略为烤过 焦香中保留住墨鱼弹牙口感 孜然粉与辣粉为口腔带来剌激感 呢个劲推荐! 🌀 松露芝士薯条决定叫多几个小食代替主食 薯条配Cocktail 就啱晒~ 阵阵松露香 配埋以生蒜蓉制作既蒜蓉蛋黄酱好特别 🙋🏻‍♀️🌀 手工单骨鸡翼单骨鸡翼炸得香脆 沾上少许薄荷乳酪酱 更加能减低油腻感 食多2只都唔觉饱滞🙈🌀Berry Slush & Fuzzy Fuzzy 驻场Bartender🍻🍹用心调制各式Cocktail 同Mocktail 每次放置水果干花摆设都好用心💕 Berry Slush以覆盆子 黑莓 蓝莓等配合菠萝汁 打造出果味香浓郁嘅
📍

🌀 玛格丽塔手工薄饼

🌀 秘制烧墨鱼

🌀 松露芝士薯条

🌀 手工单骨鸡翼

🌀Berry Slush & Fuzzy Fuzzy
驻场Bartender🍻🍹用心调制各式Cocktail 同Mocktail 每次放置水果干花摆设都好用心💕 Berry Slush以覆盆子 黑莓 蓝莓等配合菠萝汁 打造出果味香浓郁嘅沙冰~ 而Fuzzy Fuzzy 味道清新 荔枝香明显🫶🏻

• 玛格丽塔手工薄饼
  • 秘制烧墨鱼