Sky726

2024-09-22 1946 浏览
📍旺角 Sky726今日啱啱放完大假,收工就约咗朋友去旺角食返餐好嘅,慰藉返我呢个想继续放假嘅心灵😭。今日就呢一间位于旺角726大厦嘅餐厅,距离T.O.P商场只不过系3分钟嘅路程,非常方便。佢哋嘅晚市有套餐,有齐前菜、主菜同甜品,好丰富。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)وHamachi Tartare with Salmon Caviar佢呢个三文鱼他他见得出佢好用心,他他嘅酱汁酸酸甜甜咁,作为小菜非常之开胃。Loster Bisque今次我哋加配咗龙虾汤,佢呢个龙虾汤非常特别,系用过糊到出嚟,饮落去好浓郁嘅虾味,而且唔会好似水咁稀,每一啖都饮紧好浓嘅虾汤。Dry Aged Rib eye With Gravy佢呢个熟成牛系采用咗35个月嘅牛扒,食落有种淡淡嘅香味,配埋粗盐同埋佢特制嘅酱汁,好入味之余又肉质好嫩滑。而且佢特意主导大概五成左右,因为佢比普通嘅牛会感觉熟少少,五成嚟讲感觉啱啱好,唔会太红口感非常好。Scallops Aglio Olio Spaghetti呢一个带子蒜香意粉都好有惊喜,带子肉系采用咗刺身级嘅带子,所以味道好鲜甜,意粉方面有少少辣辣地,感觉好开胃。Foie Gras 鹅肝作为前菜
📍旺角 Sky726

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

Loster Bisque

Dry Aged Rib eye With Gravy

Scallops Aglio Olio Spaghetti

Foie Gras
鹅肝作为前菜小食一定系冇得输,而且好特别嘅系,呢一碟鹅肝仲配埋苹果同士多啤梨,本身都担心好奇怪,点解会有啲生果系啲咸嘅酱汁,但系原来食完鹅肝再食返呢啲酸酸甜甜嘅生果又真系好清爽,同埋可以去咗口入面嘅油腻感。

Tropical
Mermaid Tears
饮品方面佢哋有Cocktail同Cocktail可以选择,我同朋友就分别叫咗一杯, tropical系一杯Mocktail,有种夏天嘅感觉,饮落好清爽。而美人鱼眼泪方面就都系酸酸甜甜咁,配埋菠萝嘅香味又令到成个味道更加有层次。

Chestnut Brownie Cake & Vanilla Ice-cream
呢个甜品蛋糕方面就不过不失,但系反而系比佢哋嘅摆盘吸引咗,店员帮手点火嘅时候有一种放烟花嘅感觉,打卡真系一流。
  • 餐包