2024-10-18
呢排好钟意食泰国菜,经过旺角见到呢间街坊泰国菜馆,仲要做紧$1菜式优惠,二话不说就入咗去食 🤩 餐厅有两层,电视机会播网上嘅泰国旅游片,真系引到人好想即刻飞 😂泰式孖宝♦️泰式海南鸡孖宝嘅海南鸡有半只,但系份量都唔少㗎,鸡髀同鸡胸部位嘅肉非常嫩滑 🐥♦️泰式明炉乌头鱼明炉鱼真系好够霸气,鱼上面有大量嘅泰式香料,食落鱼肉唔会腥,仲好有泰式风味 🐟泰式猪手猪手好入味,肥瘦比例适中 。呢个系例牌嘅份量,如果叫原只就非常适合一大班人share啦 🐷串烧沙嗲 呢个系非常推荐嘅菜式,我哋叫咗猪、鸡、猪颈肉各两串,每串都烤得超焦香,仲有啲炭烤嘅风味 。上面淋咗沙嗲酱,花生味超香浓,十分惹味🍢马拉盏炒肥牛通菜食咁多肉就梗系要炒返碟菜平衡吓,拣咗马拉盏好令成餐更充满东南亚风味 🥬 呢碟菜嘅肥牛都唔少㗎 。泰式木瓜沙律晚市小菜叫满$300就可用$1拣一款美食,有泰式海蜇、椰汁糕、生虾同埋我拣嘅木瓜沙律 。呢份沙律酸酸辣辣好开胃啊🤤泰国象啤叫得咁丰盛,饮埋杯酒就啱晒啦🍻 店员非常亲切,见到佢哋同食客都打成一片,成间餐厅都好有人情味 🤗 我会因为佢哋嘅串烧而回头帮衬,而家谂返都回味无穷啊 。
泰式孖宝
♦️泰式海南鸡
♦️泰式明炉乌头鱼
泰式猪手
串烧沙嗲
马拉盏炒肥牛通菜
泰式木瓜沙律
泰国象啤
叫得咁丰盛,饮埋杯酒就啱晒啦🍻